Logo Nord&Ne i Saltstraumen nord for polarsirkelen

NORD&NE

  

NORD&NE ble født høsten 2020. Vi holder til i Saltbrygga, sammen med Arctic Salt. Selv om NORD&NE er ny, har eierne dykket, guidet og undervist i Saltstraumen i mer enn 10 år. Vårt fokus er at våre gjester på en trygg og sikker måte skal få oppleve vakre og ville Saltstraumen under vann, og komme opp med strålende øyne og hodet fullt av fargerike bilder. Vi ønsker også å formidle kunnskap om og bidra til å ta vare på det mangfoldige og unike dyrelivet her i Saltstraumen marine verneområde.

Fredric Ihrsen

  

PADI Master Instructor som har jobbet heltid med dykking siden 2004. Fredic har guidet dykkere og snorklere i Saltstraumen siden 2008.

  

Sertifisert for å serve ScubaPro, Apeks, Aqualung og Poseidon-ventiler. Sertifisert trykkprøving tanker, service kraner, og oksygenvasking tanker. 


 

Borghild Viem

  

Divemaster siden 2015. Har jobbet med guiding av snorklere i Saltstraumen i 5 år. Alle undervannsbilder er tatt av fotograf Vebjørn Karlsen, så fremt ikke annet navn står på bildet. Sjekk ut hans nettside: www.vebjornkarlsen.no


Nord&Ne teamet dykker på Kvitberget i blått hav over tareskog - foto Erling Svensen

NO HUNTING POLICY


Dykkere ønskes velkommen til Saltstraumen marine verneområde, men respekter vårt ønske om å ta vare på mangfoldet. Det eneste vi tar med opp, er opplevelser og vakre bilder.

Steinbit i en blomstereng av anemoner - foto Vebjørn Karlsen

Gjennom mange år med dykking i Saltstraumen kjenner vi en stor respekt for strømmen og livet i den, både over og under vann. Dette er et unikt stykke natur, og ønsket om å sikre at det forblir slik videre framover vokser seg sterkere for hvert dykk.


For en del år tilbake, var det svært mange dykkere som jaktet i Saltstraumen. Et selvpålagt forbud mot undervannsjakt på steinbit, har ført til at dykking i Saltstraumen nå i en årrekke har handlet om å oppleve og ta bilder, ikke jakte. Vi ønsker å bidra til at det forblir slik, og har derfor no hunting policy på NORD & NE.


Saltstraumen marine verneområde er ikke stort, men det er et svært viktig gyteområde med et enormt sammensatt artsmangfold. Gir man fiskelivet et pusterom i vernesonen, vil det gi en økning i fiskebestanden i hele nærområdet.


Velkommen til Saltstraumen marine verneområde, men respekter vårt ønske om å ta vare på mangfoldet. Det eneste vi tar med opp, er opplevelser og vakre bilder.