Logo Nord&Ne i Saltstraumen nord for polarsirkelen

PADI OPEN WATER KURS - NYBEGYNNERKURS


Open Water kurs våren 2024 med NORD&NE.

Dato settes opp i januar 2024.PRIS: 5.950 kr


Påmelding kurs, kontakt oss.


Depositum på 1.000 kr betales når eLearning kode bestilles, resten betales ved kursstart.


Dykkeutstyr inngår i kursavgiften, bortsett fra dykkermaske, svømmeføtter, snorkel og hansker. Dette kan kjøpes hos oss til en pakkepris på 3.175 kr (ordinær pris 3.535 kr). 

PADI logo

NORD&NE tilbyr PADI Open Water-kurs ≈ neste kurs blir vår 2024. Dato kommer i januar 2024.


Vi tilbyr kveld- og helgekurs for nybegynnere. Kurset består av en teorikveld. Deretter bassengtrening i Nordlandsbadet en kveld og øvelser i havet på grunt vann en halv dag. Dykk i havet en lørdag og søndag, to dykk per dag i tørrdrakt. Første dag max 12 meter dypt, deretter ned mot 18 meter. Videre behøves ytterligere to kvelder, alternativt en helgedag, for de 2 siste dykkene. Totalt inneholder kurset 6 dykk i havet.


Det er max 4 personer på hvert kurs, så begrenset plass. Påmelding seinest en uke før. Kode til digitalpakke bestelles hos NORD&NE. Det må være minst 2 elever for at kurset kan gjennomføres.  


Viktig - du må bestille tid hos lege for en helseundersøkelse før kursstart. En egen Medisinsk Erklæring skal underskrives  av legen, hvor hen godkjenner at du er ok for å dykke. Du får tilsendt denne på mail fra oss ved påmelding. Du får ikke delta på bassengtreningen før du har fått legens godkjenning. Vi har samarbeid med dykkerlege som kan ordne dette; Stian Holmvik, Bodin legekontor, 75 50 70 40. Bestill tid gjerne minst en uke før. 

Timeplan Open Water-kurs(eksempel) 

  • Mandag kl 17 - teorikveld og prøving av utstyr i Saltstraumen, ses på NORD&NE. Før teorimøtet må du ha fullført PADI eLearning, med film, quiz og eksamen. Tilgang til eLearning får du fra oss via en link. 
  • Tirsdag uka etter kl 16.30 - Bassengtrening. Vi møtes ved Nordlandsbadet. Ta med badeklær, ekstra shorts og en t-skjorte. 
  • Lørdag dagtid - øvelser i havet intro til tørrdrakt på grunt vann. Vi møtes på NORD&NE. Ta med ullundertøy for å ha under tørrdrakten, varme klær.
  • Lørdag og søndag påfølgende uke - dykk 1-4 i havet, 2 dykk om dagen. Samling på NORD&NE kl 9.30 for pakking av utstyr. Når vi har pakket utstyr og er klar, drar vi til en dykkeplass med gode forhold for de første dykkene. Det blir mest sannsynlig Krakvika eller Ersvika. Ta med ullundertøy for å ha under tørrdrakten, varme klær mellom dykkene, samt mat og drikke. 
  • Tirsdag og onsdag - dykk 5-6 i havet. Samling på NORD&NE ca kl 17 for pakking av utstyr osv. Generell info: 

Vi bor i Nord-Norge så det må tas forbehold om vær. 

TØRRDRAKTKURS

Har du kun dykket i våtdrakt i varme strøk? Lær deg å dykke varmt og godt i tørrdrakt her oppe i kalde nord.

PRIS: 2.500 kr


Påmelding kurs, kontakt oss.


Pris inkl. bok og sertifikat, samt dykkeutstyr. Varme klær for å ha under tørrdrakten inngår ikke, dette må du ha med selv.

Tørrdraktkurset inneholder 2 dykk i havet. Du lærer oppdriftskontroll i tørrdrakt, øvelser for hvordan håndtere luft i beina, og andre teknikker som kreves for tørrdraktdykking. Kort teori om ulike typer tørrdrakter, og bruk og vedlikehold av tørrdrakt. Teoribok inngår i kurset.


Varme klær for å ha under tørrdrakten inngår ikke, dette må du ha med selv. Lurt å ta med ombytte, og varme klær å ta på mellom dykkene. Husk også litt mat og drikke.


Kurset kan settes opp etter ønske og etterspørsel.

PADI logo

AOW KURS - NESTE STEGET


Vil du vite hvordan det er å dykke ned til 30 meter? Lære bedre bruk av svømmeføttene, hvordan finne fram under vann, og dykke i strøm?

PRIS: 3.450 kr


Påmelding kurs, kontakt oss.


Priset inkl. eLearning og sertifikat. Depositum på 1.000 kr betales når eLearning kode bestilles.


Mange har eget dykkeutstyr når de tar dette kurset, men du kan også leie utstyr av oss. Leie av utstyr for hele kurset er 850 kr, det inkluderer komplett utstyr til alle 5 dykk.

PADI logo

Da er PADI Advanced Open Water Diver (AOW) aktuelt for deg. Kurset er en fortsettelse av Open Water, men det går mer i dybden bokstavlig talt, og man lærer seg mer om det å dykke. Kurset består av 5 dykk, hvor 2 tema er obligatorisk: Dypdykk og navigasjon. Her i Saltstraumen har vi også lagt inn strømdykk som obligatorisk. Valgfrie tema er nattdykk, liv under havet, spesialisering i oppdriftskontroll og bruk av svømmeføtter, foto/video og søk og heving. Har du ikke tørrdraktskurs, kan opplæring i dykking i tørrdrakt inngå i AOW-kurset.


Du kan starte på kurset direkte etter gjennomført nybegynnerkurs (OW). Det  kreves ikke noe antall dykk annet enn at du er sertifisert OW-dykker. Det er ikke teorieksamen på kurset.


Før kurset skal du lese og signere PADIs dokument for vidare utdanning. Les gjenom den medisinske erklæringen, og svarer du JA på et av spørsmålene, må du uppsøke din fastlege for kontroll.


For å delta må du være serifisert PADI Open Water Diver eller ha tilsvarende utdanning i annen organisasjon.

RESCUE KURS


Dette er kurset hvor fokus flyttes fra deg selv til dykkerne rundt deg.

PRIS: 4.450 kr for Rescue & 1.000 kr for EFR


Påmelding kurs, kontakt oss.


Pris inkl. eLearning og sertifikat. Depositum på 1.000 kr betales når eLearning kode bestilles.


Kurset har et max antall deltagere, og vi må ha minst 2 elever for å kunne holde kurset.


Mange har eget dykkeutstyr når de tar dette kurset, men det går også å leie utstyr av oss. Leie av utstyr for kurset er 850 kr for komplett set.


PADI logo

Du får lære førstehjelp, hvordan hjelpe deg selv og andre dykkere både over og under vann, og hvordan forhindre ulykker gjennom å være oppmerksom på meddykkere før dere går i vannet.


Kurset starter med EFR, førstehjelp. Det tar 2-3 timer forarbeid hjemme med eLearning, og 45 minutter praktiske øvelser på NORD&NE. Om du har gjennomført førstehjelpskurs innen de 2 siste årene og har dokumentasjon på det, trenger du ikke ta det på nytt hos oss.


Selve rescuekurset består av en teorikveld, og 2-3 dager i havet med praktisk trening og øvelse på ulike ulykkesscenarier. Tid trengs til egenstudie via eLearning før teorikvelden. Det er teorieksamen.


KURSPLAN SALTSTRAUMEN HØSTEN 2023:


  • EFR kurs/refresh, torsdag 28. september kl 16-17 i Saltstraumen, eLearning må være gjennomført på forhånd.
  • Rescue teorikveld: torsdag 28. september kl 17 i Saltstraumen, eLearning med spørsmål skal være gjennomgått i forkant. Godt forarbeid gir mer interessante diskusjoner og bedre utbytte av kurset.
  • Praktisk trening i havet ettermiddag/kveld fredag 29. september samling kl 16/16.30 i Saltstraumen etter avtale. Videre trening i havet lørdag 30. september og søndag 1. oktober samling kl 9. Regn med hele dager.


For å delta må du være sertifisert PADI Advanced Open Water Diver, eller ha tilsvarende utdanning fra annen organisasjon.